Design Oostende getuigenis

Design Oostende - getuigenis

Van decorateur en interieurarchitectuur naar een trendy bedrijf dat focust op collecties en design meubelen. Design Oostende heeft sinds de jaren '70 al een heel mooie weg afgelegd… Een familiebedrijf pur sang, waar Fregiric z’n steentje mocht aan bijdragen.

15.02.2021

Het is donderdagochtend. Het vriest dat het kraakt, maar daar merken we helemaal niets van wanneer we voet zetten in de nieuwe concept gallery ‘DOK’ van Design Oostende. Een leuke setting op Oosteroever, waar tijdloos design en kunst samenkomen in een stijlvolle mix. Bruno Jansseune nam – samen met broer Maarten - ettelijke jaren geleden de fakkel over van vader Eddy en samen leiden ze nu dit ambitieus bedrijf. Met die eerstgenoemde hadden we alvast een leuke babbel over de vlotte, geslaagde samenwerking met Fregiric.

Design Oostende getuigenis

Zaakvoerder Bruno: “Met onze nieuwe concept gallery DOK wilden we de lat meteen zeer hoog leggen, waardoor Fregiric het uitgelezen bedrijf was om mee in zee te gaan. Het was belangrijk om iemand uit de streek te kiezen als partner. Zo hebben we een direct aanspreekpunt voor onderhoud of kunnen we snel schakelen indien er iets moet gebeuren. Het is zeer handig dat we weten dat we daarop kunnen rekenen en terugvallen. En het is een tof bedrijf!”

Ongezien goed, zo kunnen we de verwezenlijkingen van Fregiric voor Design Oostende het best omschrijven. Een optimaal binnenklimaat, zonder dat de klant het voelt of ziet.

“Alles is hier aanwezig, gaande van ventilatie tot airco en verwarming. Onze architect was zeer streng bij de keuze van de juiste materialen en partners, want het moest tot in de puntjes afgewerkt zijn. Wij zitten in een klantenbestand waar details het verschil maken. Wat Fregiric bij ons geïnstalleerd heeft is een zeer belangrijke asset aan winkelbeleving en zorgt ervoor dat de meubelen, verlichting en accessoires die we aanbieden perfect tot hun recht komen.”

Design Oostende getuigenis

De airconditioningssytemen werden door Fregiric nauwgezet weggewerkt in het interieur van de zaak en zorgt ervoor dat het cliënteel van DOK zich perfect op z’n gemak voelt.

“Omdat we in een klimaat terecht gekomen zijn waar de zomers zeer warm zijn, is een airco geen overbodige luxe zodat de winkel goed geklimatiseerd is. De klant moet goesting hebben om lang in jouw winkel te blijven en alles ontspannen kunnen beoordelen. Niemand heeft graag een te warme winkel waar je begint te zweten; dan ga je al snel weg. En omgekeerd ook: is het te koud, dan vertrek je ook snel. Het vriest nu bijvoorbeeld, maar daar merkt de klant hier niets van. Heel onze winkel is continu op een stabiele temperatuur. En een zeer belangrijke troef is dat het perfect is weggewerkt. Je ziet het niet.”

“Met weinig woorden weten ze meteen wat de klant nodig heeft. Ze kennen smaak en stijl en weten meteen wat mensen willen. En het is kwaliteitsvol.”

“Ricardo en ik kennen elkaar al zeer lang. Daar komt bij dat Fregiric van Oostende is en gekend staat om kwaliteit te leveren. De link was dus snel gelegd. Alles werd tot in het detail opgevolgd met de werfleider en architect. Je ziet ook meteen dat ze gewend zijn om zo’n dingen te doen: het moet vooruitgaan en de eindklant mag geen stress hebben. Een absolute aanrader, ja.”

Design Oostende getuigenis
Design Oostende getuigenis
Design Oostende getuigenis
Design Oostende getuigenis
Design Oostende getuigenis
Design Oostende getuigenis
Design Oostende getuigenis