't Leeuwke - Getuigenis

't Leeuwke - Getuigenis

Brasserie ’t Leeuwke is een grote naam in Wevelgem. Wat ooit begon als een klein gezellig café is 4 generaties later uitgegroeid tot een echte ontmoetingsplaats waar jong en oud heerlijk tafelen of genieten van een deugddoend drankje.

10.09.2020

Kurt en Veronique ontvangen hun gasten met open armen en verwennen hen met tal van smaakvolle gerechten uit de eigen keuken, van een rijkbelegde boterham tot een verfijnd scampi-slaatje of perfect gebakken steak. Daarnaast haalt elke bierliefhebber zijn hartje op in ’t Leeuwke. Met meer dan 50 soorten bieren, op vat en in de fles, is er keuze ten over!

Een succesvolle samenwerking in 2006 zorgde er vorig jaar voor dat Kurt en Veronique opnieuw contact namen met Fregiric bij de vernieuwing van hun keuken en bar. De keuken werd gemoderniseerd en serieus uitgebreid en ook de bar onderging een complete make-over. Vooral de stijlvolle en functionele inrichting van deze laatste is de grote verdienste van Fregiric.

't Leeuwke

Kurt geeft ons een woordje uitleg: “Vroeger hadden we slechts twee frigo’s in onze acht meter lange toog. Dat was veel te weinig. Ricardo, zaakvoerder van Fregiric, stelde ons een inrichting voor met een modulaire flexbar voor een maximale koelcapaciteit voor onze bieren en frisdranken. Bovendien zijn de lades veel praktischer en ergonomischer in gebruik dan de lage kasten vroeger. De kastfrigo’s zijn hoger geplaatst en zijn doorgeeffrigo’s geworden wat het aanvullen veel makkelijker maakt. Zo komen we nooit nog zonder koude drank te zitten.

Daarnaast zorgde Fregiric voor het inox maatwerk. Het 8 meter lange blad werd naadloos uitgevoerd. Zo wordt een stijlvolle strakke look perfect gecombineerd met een optimaal gebruiksgemak. Alle noodzakelijke elementen zoals spoelbakken, de afvoer, de ijsblokjesmachine en dergelijke werden perfect geïntegreerd.”

't Leeuwke

Ook achter de schermen leverde Fregiric prima werk.

“Ricardo heeft samen met ons oplossingen gezocht voor de verzuchtingen die we hadden. Zo werd de koelcel ingericht met een rek om onze kleine vaten te stapelen. Dit rek werd op maat gemaakt en heeft ons werk een stuk efficiënter gemaakt. Ook het vatensysteem met rechtstreekse aansluiting was iets waar wij niet zelf aan gedacht hadden maar het was wel een heel grote verbetering!”

In de toekomst zouden Kurt en Veronique voor hun koeltechnieken meteen weer op Fregiric beroep doen.

“Ze bieden topkwaliteit op elk vlak. Gamko is prijs/kwaliteit een van de beste merken op de markt. Het team van Fregiric weet de materialen en toestellen ook perfect te monteren en installeren. Bovendien zijn ze altijd paraat als er zich een probleem of defect voordoet. Zaterdag, zondag, laat in de avond…als ik bel, komt er steeds snel een technieker langs om ons uit de nood te helpen. Dat noem ik echt Service met een grote S.”

't Leeuwke
't Leeuwke
't Leeuwke
't Leeuwke
't Leeuwke
't Leeuwke
't Leeuwke